Min berättelse

Marie, 35

Jag har en tidigare historia av utsatthet olika typer av sexuellt våld och gränsöverskridning från sexuella partners så har därför haft vissa problem med att ha sex både fysiskt och psykiskt. En sommarkväll hamnade jag ensam med en nära killkompis och det hela slutade med att vi hamnade i sängen. Han vet om att situationen var komplicerad för mig och jag sa det även då men han var så fin och gjorde mig så trygg. Sexet blev det mest samtyckta och fina jag någonsin haft och hade historien slutat där hade jag varit honom evigt tacksam för den upplevelsen (vilket jag även sa till honom).

Det hände sen dock att vi hade sex igen några veckor senare – hade ingen anledning att tacka nej då det var så bra första gången. Andra gången gör han en helomvändning. Han är plötsligt väldigt hårdhänt och inte inkännande alls, kallar mig upprepat för hora, slyna och slampa fast jag ber honom att sluta. Ger mig obehagliga förolämpningar upprepat under sexet som är av personlig karaktär. Han försöker om och om igen strypa mig och slå mig. Han slutar oftast när jag säger att jag inte vill men börjar snabbt igen och säger att ”alla tjejer gillar det här, du kommer gilla det låt mig bara strypa dig nu” och fortsätter att tjata om att få använda våld på olika sätt fast jag är tydlig med att det inte är något jag vill. Han fortsätter att vara hårdhänt hela tiden. När jag går med på att ge honom oralsex vill han hålla fast mitt huvud och hårt trycka in sin kuk i min mun samtidigt som han hela tiden säger ”jag trodde aldrig jag skulle få dig att göra det här, men du är en ju liten hora trots allt, du bara låtsas vara en smart tjej.” Han får mig sen att komma och kallar mig förnedrande saker eller gör mig illa samtidigt som jag kommer. Det går upp och ner så hela tiden på ett oförutsägbart sett. Jag har sex med honom flera gånger vid det tillfället. Jag har skämts så mycket för det i efterhand. Att jag inte gick därifrån. Jag tänkte varje gång att nästa gång ska bli som det där första tillfället. Jag vet ju att han kan. Jag vet ju att det här är inte min kompis som jag känner som går igång på att bruka makt mot mig och skada mig. Det kan det inte vara. Vid något tillfälle tas kondomen av vilket jag inte kan minnas att jag på något sätt initierade, är väldigt noga med sånt. Efteråt säger han att jag har lurat honom för att jag vill bli gravid och att han kommer säga till alla våra gemensamma vänner att jag försökte strypa honom. Jag går därifrån skärrad och förvirrad och full med blåmärken. Gångerna efter när vi sågs i grupp växlade han mellan att vara fin och gullig mot mig till att komma med gliringar eller ibland tom inte låtsas som att jag fanns alls. Det tog lång tid att landa i vad som hade hänt, försökte först skoja om det, klarade inte av tanken på att någon jag litade på som stod mig så nära hade svikit mig så mkt IGEN. Jag hamnade i en depression efter det här och det har varit ett par mörka månader.

Jag skrev tillslut ett brev till honom om hur mycket han skadat mig. Fick ett svar och en ursäkt men det kändes inte genuint och gav mig inte den tillfredsställelsen jag hade hoppats på. Nånstans har jag pinsamt nog kvar hoppet om att få den förklaringen och ursäkten jag drömmer om att få fast jag vet att det inte kommer hända. Jag längtar efter att tiden ska få det här såret att blekna.

Jag vill dela det här för det är inte alltid lätt att ens identifiera sexuellt våld när det drabbar en, oavsett hur gammal, påläst och erfaren en är, men det du upplever och din magkänsla är inte fel och du är inte ensam. Det hjälpte mig att läsa om andra som varit med om liknande saker. Jag går i terapi nu och har varit på kvinnofridsmottaging och fått stöd i att reda ut alla trassliga tankar i början. Rekommendera alla att söka en sådan, dom var till stor hjälp för mig när det bara var kaos i huvudet i början. Det finns väldigt konkret hjälp att få i att få förklaringar till reaktioner hos en själv och mönster för mekanismer för att börja använda våld mot någon hos förövare.

Stöd & hjälp

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp?

Storasyster erbjuder stöd till alla från 13 år och uppåt. Vi finns här för dig.

Stöd oss

Vill du bidra till vårt arbete?

Det finns olika sätt att bidra till vårt arbete – att bli månadsgivare, ge en gåva eller handla i vår webbshop är några av dem.