Min berättelse

Sanna, 30

Jag var 17 år när jag träffade honom för första gången och jag föll utan tvekan för hans leende och charm. Redan första kvällen vi sågs gick han över gränsen, hans hand försökte leta sig upp längs insidan på mitt lår, men jag satte stopp för det innan han nådde min troskant. Denna gräns som sedan efter den dagen och under två årstid framåt skulle komma att tämja, utnyttjas och överträdas otaligt många gånger. Inte visste jag som 17 åring vad gränsen för rätt och fel inom en relation gick, något som jag idag 13 år senare ser som en självklarhet i gränsen mellan rätt och fel.

Varje gång vi sågs sluta det alltid med att han tog vad han behövde för sexuell tillfredställning av min kropp och lämnade mig mer ärrad för varje gång jag lät det ske. Jag såg det inte då som sexuellt utnyttjande, utan insåg inte förrän många år senare vad han utsatt mig för under dessa två åren vi sågs.

Jag valde lämna relationen tre gånger under dessa två åren. Efter varje slut lyckades han alltid att nästla sig tillbaka inom några månader. Jag som blint trodde på kärleken, trodde att saker mellan oss skulle förändras, att det denna gång skulle vara annorlunda mellan oss. Men insåg till slut att det var jag som behövde förändras.

Tredje gången jag valde lämna relationen slutade det med en katastrof, där resultatet av denna katastrof äntligen fick mig att vakna upp och omvärdera min livssituation och mitt förhållningssätt till mig själv.

Den tredje gången jag gick tillbaka till honom och sedan valde lämna honom skedde inom loppet av några timmar. Denna gång skulle han gå långt över den ultimata gränsen av vad en utsätter någon för. Jag hade ingen vetskap om att när jag stod där den kvällen, utanför hans föräldrars bostad, att jag snart skulle få uppleva min värsta mardröm och mitt livs värsta dag. Jag var i stunden från jag gick in i hans rum i hans våld och så skulle det få bli i en halvtimme framöver. Han våldtog mig, riktigt illa, så illa att jag fick uppsöka akutsjukvård för mina skador redan samma natt våldtäkten tog plats. Efter han hade våldtagit mig färdigt reste han sig och torkade av sig, jag fick skrapa ihop det lilla som var kvar av mig och dra på mig mina kläder och lämna hans föräldrars bostad.

En timme efter våldtäkten befann jag mig på sjukhuset, på väg att bli nedsövd för en akut operation. En operation som tillsammans med min familjs snabba agerande när jag kom efter våldtäkten, kom till att rädda mitt liv. Skadorna av våldtäkten var två ärr i mitt underliv, ett på 4 cm och ett på 6 cm, varav det ärret på 6 cm hade han tagit i sönder ett kärl, så jag förlorade uppskattningsvis mellan 1, 5 liter blod inom loppet av en timme. Den kvällen gav mig självinsikten och modet att våga göra en förändring för mig själv och mitt liv. Jag borde tacka min familj oftare för att de räddade livet på mig den kvällen för flera år sedan och sjukvården. För utan deras snabba agerande hade jag inte levt idag och fått chansen och möjligheterna att uppleva allt det fina som livet och kärleken har att bjuda på.

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp?

Vi finns här för dig och vi lyssnar gärna.

Vill du bidra till vårt arbete mot sexuellt våld?

Det finns olika sätt att bidra till vårt arbete – att bli månadsgivare, ge en engångsgåva eller handla i vår webbshop är några av dem. Som företag kan du stötta vårt arbete genom att ge en gåva eller samarbeta med oss.