Min berättelse

Sofia, 21

Jag skulle hem till min kompis, min killkompis. Alkoholen rusade i blodet och jag visste knappt vad jag gjorde, tänkte jag skulle fara till min kompis och sova där. Minns inget mellan att han kysste mig och satte sig över mig, han tafsade på mig och jag sa nej, han försökte klä av mig och jag sa nej. Jag minns att jag armbågar honom sen är det svart igen.

Jag får tillbaka mitt minne när jag står ute i snön igen, trosorna och byxorna är nere i knävecken. Jag går hem, fumlar mig hem sex km i kolsvart mörker och mitt i natten. Jag har hela tiden känt att det blev fel, jag trodde det ”bara” blev ett övergrepp men jag har haft tyngden över bröstet, känslan av skam och ånger över att jag drack så mycket.

Månader av att jag inte pratat om detta ledde till en rad av mardrömmar, sömnsvårigheter, ångest och nedstämdhet. Nu gick jag till en psykolog som gjorde någon slags behandling på mig och massor av minnen från kvällen kommer tillbaka, bilder blir inte bara enstaka utan det blir som en serie, nästan så jag kommer ihåg, ångesten ökar och gråten strömmar – jag blev våldtagen av min kompis.

Stöd & hjälp

Behöver du någon att prata med?

Vi erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Vi finns här för dig och vi lyssnar gärna.