Min berättelse

Sophia, 42

Första gången det hände var jag tretton och jag skulle sova över hos min kompis. Att bli väckt mitt i natten av något som är så fruktansvärt fel är en obehaglig känsla. Idag är jag 42 och känslan av obehag infinner sig lika starkt då som nu. Den försvinner aldrig helt.

Men den här historien tar inte slut där och då, utan när jag är 39 år och befinner mig på väg hem ifrån min semester på ett nattflyg mellan NY och Frankfurt sker det igen, denna gång blir jag drogad och sexuellt antastad av mannen som sitter bredvid mig.

Sen den dagen har jag kämpat i över två års tid att få någon som helst upprättelse av vad jag drabbades av, men varken polisen här i Sverige eller utomlands har haft något som helst intresse och menar att det saknas bevisning då inget blodprov kunde genomföras. Mannen blev inte ens förhörd. Däremot blev amerikanska armen intresserad då de själva har en sexual assualt unit som arbetar med likande ärenden. Kanske inte är så konstigt att så många utsatta som 70% utvecklar PTSD när det är så svårt att få någon som helst upprättelse eller bara bli lyssnad på.

Stöd & hjälp

Har du blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp?

Vi erbjuder stöd till dig som är 13 år och uppåt, oavsett könsidentitet. Vi finns här för dig och vi lyssnar gärna.