Lär känna Storasysters Operativa chef
Gabriella Riddez tillträdde i måndags tjänsten som Operativ chef på Storasyster. Hon kommer närmast från biståndsorganisationen Diakonia.
En av mina främsta drivkrafter är att jag är uppriktigt förbannad på att sexuellt våld förekommer och de orsaker och strukturer som ligger bakom. Jag har samtidigt en glöd och ett stort hopp om att det är möjligt att förändra. Gabriella Riddez
Varmt välkommen till Storasyster Gabriella! Kan inte du berätta mer om din nya roll som operativ chef?
Absolut! Det här är en ny tjänst på Storasyster vilket är väldigt spännande. Storasyster har under de senaste åren växt snabbt, och allteftersom har det uppkommit ett behov av att dela generalsekreterarens tjänst i två. I rollen som operativ chef är den främsta uppgiften att leda det dagliga arbetet och personalen. I rollen ingår även att skriva bidragsansökningar och vid behov gå in som ställföreträdande generalsekreterare.
Vad gjorde du innan du började på Storasyster?
Jag kommer närmast från biståndsorganisationen Diakonia där jag varit i 10 år. Där har jag bland annat arbetat med strategiska partnerskap, resursmobilisering och internationell programverksamhet. Jag har varit ute i Diakonias verksamhetsländer väldigt mycket. Åt sidan av det har jag startat och drivit den ideella konstföreningen Femart. Har en utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap med statsvetenskap som inriktning och socionom med samhällsmobilisering som inriktning.
Vad fick dig att söka tjänsten som operativ chef på Storasyster?
Dels vill jag bidra till att utrota sexuellt våld i samhället och dels har jag genom åren jag följt Storasyster imponerats av hur de arbetar. En av mina främsta drivkrafter är att jag är uppriktigt förbannad på att sexuellt våld förekommer och de orsaker och strukturer som ligger bakom. Jag har samtidigt en glöd och ett stort hopp om att det är möjligt att förändra.
Rollen som operativ chef fångade mitt intresse för att jag vill vara en del av att skapa en arbetsplats som personalen älskar att gå till. Och det tror jag uppnås genom att, trots att vi arbetar med tuffa frågor, samtidigt kan ha kul, känna meningsfullhet, ett tillsammansskap och en balans i livet.
Vart ser du Storasyster om 10 år?
Desto mer jag har satt mig in i Storasysters arbete desto mer förstår jag vilket enormt behov av stöd och folkbildning kring sexuellt våld som behövs. Det jag helst vill är såklart att Storasyster inte skulle behöva finnas alls, det vill säga att sexuellt våld skulle upphöra helt. Men även för en obotlig optimist är den visionen lite för glad kalkyl för de kommande 10 åren. Men jag vill se att problematiken åtminstone minskat. De kommande åren vill jag därför se att Storasyster får mer finansiella resurser för att ha möjlighet att bredda vår verksamhet och ge stöd till fler, bedriva opinion och folkbildning och att vi ser ett utbrett engagemang för nolltolerans mot sexuellt våld både hos makthavare i civilsamhället, näringslivet och bland allmänheten.
Till alla makthavare – bjud gärna in oss för att prata om det här och hur vi får upp den här enormt viktiga fråga högre upp på agendan.
Till civilsamhälle och näringsliv – låt oss skapa fler samarbeten! Och du som privatperson – stöd gärna vår verksamhet så vi kan göra mer. Det är superlätt att till exempel bli månadsgivare, och det gör skillnad! Bli månadsgivare här.
Vad gör du helst en ledig dag?
Det är lite årstidsberoende, men om vi utgår från att det är en strålande svensk sommardag så hänger jag gärna på Väddö tillsammans med min familj och badar, äter smultron och kör en femkamp. Om jag får med mig något av barnen på en fisketur är dagen helt komplett.