Stöd & hjälp

Samtalsmottagning

I vår samtalsmottagning tar vi emot dig som utsatts för sexuella övergrepp. I mottagningen kan du få stöd- och rådgivande samtal eller traumabearbetning. Vi har också möjlighet att erbjuda sexologiskt stöd.

I vår samtalsmottagning tar vi emot dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp

I samtalsmottagningen kan du få stöd- och rådgivande samtal eller traumabearbetning. Vi har också möjlighet att erbjuda sexologiskt stöd.

Samtalen varar i 50 minuter och kostar 200 kr/gång. Du kan betala via Swish eller Bankgiro. För dig som är under 18 år är samtalen kostnadsfria. Samtalsmottagningen ligger i våra lokaler på Kungsholmen, centralt i Stockholm. Om du inte kan ta dig till oss finns även möjlighet till videosamtal.

Vi som tar emot besök i samtalsmottagningen går i handledning hos legitimerad psykoterapeut.

Hur går en samtalskontakt till?

En samtalskontakt inleds med 1-2 samtal där vi tillsammans ringar in vad du önskar stöd kring hos oss och om vi kan möta det behovet  – därefter tar vi ett beslut om fortsatt kontakt. Fokus i samtalen är att få prata om de sexuella övergreppen, reaktioner och konsekvenser. Samtalskontakten pågår sedan regelbundet och så länge som vi gemensamt bedömer att det finns behov av det. Efter fem månader görs alltid en ny bedömning om fortsatt kontakt.

Storasyster står utanför hälso- och sjukvården och kan endast erbjuda rådgivning och bearbetande samtal. Om du är i behov av behandling inom till exempel psykiatrin kan vi därför behöva hänvisa dig vidare. Om du har flera parallella vårdkontakter eller en pågående utredning kan detta också vara skäl till att avvakta med att gå i samtal hos oss.

Storasysters samtalsmottagning drivs med stöd av Aon.

Samtalsmottagning

Vi har inga drop-in-tider – du behöver anmäla ditt intresse om att gå i samtal hos oss.

Har du några frågor om vår samtalsmottagning?

Mejla oss på samtal@storasyster.org