Stöd & hjälp

Samtalsmottagning

I vår samtalsmottagning tar vi emot dig som utsatts för sexuella övergrepp. I mottagningen kan du få stöd- och rådgivande samtal eller traumabehandling. Vi har också möjlighet att erbjuda sexologiskt stöd.

I vår samtalsmottagning tar vi emot dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp.

Oavsett om övergreppet skett nyligen eller om det hänt längre bak i tiden är det ofta viktigt att få bearbeta och organisera reaktioner, tankar och känslor runt händelsen eller händelserna.

I mottagningen kan du få stöd- och rådgivande samtal eller traumabehandling. Vi har också möjlighet att erbjuda sexologiskt stöd. En samtalskontakt hos oss inleds alltid med ett par orienterande samtal där vi tillsammans försöker ringar in vad du önskar stöd kring i en kontakt hos oss – därefter beslutar vi om fortsatt kontakt. Kontakten fortgår sedan så länge som vi gemensamt bedömer att det finns behov av det.

Samtalet varar i 50 minuter och kostar 200 kronor. Samtalet kan betalas med Swish eller genom bankgiro. Vi har möjlighet att erbjuda regelbundna samtal över tid. För dig som är under 18 år är samtalen kostnadsfria. Mottagningen ligger i våra lokaler på Kungsholmen, centralt i Stockholm. För dig som inte kan ta dig till vår mottagning finns även möjlighet till videosamtal.

Vi som tar emot besök i mottagningen arbetar under handledning av en legitimerad psykoterapeut.

Storasysters samtalsmottagning drivs med stöd av Cut-e.

Samtalsmottagning

Vi har inga drop-in-tider – du behöver anmäla ditt intresse om att gå i samtal hos oss.

Har du några frågor om vår samtalsmottagning?

Mejla oss på samtal@storasyster.org