Stöd & hjälp

Samtalsmottagning

I vår samtalsmottagning tar vi emot dig som utsatts för sexuella övergrepp. I mottagningen kan du få stöd- och rådgivande samtal eller traumabehandling. Vi har också möjlighet att erbjuda sexologiskt stöd.

I vår samtalsmottagning tar vi emot dig som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp.

Oavsett om du blev utsatt nyligen eller om det har gått tid, så är det ofta viktigt att få bearbeta det som hänt och sätta ord på tankar, känslor och reaktioner. Vår erfarenhet är att det med rätt stöd går att må bra igen efter utsatthet för sexuellt våld eller övergrepp. 

I samtalsmottagningen kan du få stöd- och rådgivande samtal eller traumabehandling. Vi har också möjlighet att erbjuda sexologiskt stöd. En samtalskontakt inleds alltid med att vi tillsammans ringar in vad du önskar stöd kring hos oss – därefter tar vi ett beslut om fortsatt kontakt. Samtalskontakten pågår sedan regelbundet och så länge som vi gemensamt bedömer att det finns behov av det.

Samtalen varar i 50 minuter och kostar 200 kr/gång. Du kan betala via Swish eller Bankgiro. För dig som är under 18 år är samtalen kostnadsfria. Samtalsmottagningen ligger i våra lokaler på Kungsholmen, centralt i Stockholm. Om du inte kan ta dig till oss finns även möjlighet till videosamtal.

Vi som tar emot besök i samtalsmottagningen går i handledning hos legitimerad psykoterapeut.

Storasysters samtalsmottagning drivs med stöd av Aon.

Samtalsmottagning

Vi har inga drop-in-tider – du behöver anmäla ditt intresse om att gå i samtal hos oss.

Har du några frågor om vår samtalsmottagning?

Mejla oss på samtal@storasyster.org