Stöd och hjälp

Onlinesyster

Har du blivit utsatt för sexuella övergrepp och vill ha någon att prata med? Ansök om en onlinesyster för att få en stödkontakt över en längre tidsperiod över chatt/mejl eller video.

För dig som har en pågående kontakt

Du som har utsatts för sexuella övergrepp och vill prata med en och samma volontär under en längre tidsperiod kan ansöka om en egen onlinesyster. 

Syftet med stödet är att du ska få möjlighet att dela erfarenheter, tankar och känslor med en medmänniska som finns där, stöttar, lyssnar och tror på dig. För många känns det bättre och lättare att hantera det som känns svårt efter att ha berättat för någon.

I början av kontakten kommer ni tillsammans fram till en målsättning som ni kan jobba mot. En målsättning kan till exempel vara att berätta för någon om dina erfarenheter, att anmäla brottet eller att få bearbeta känslor och reaktioner. 

Våra onlinesystrar är inte utbildade psykologer eller kuratorer och kan därför inte erbjuda dig terapi eller traumabehandling under er kontakt. Utan de finns där för dig, stöttar, lyssnar och tror på dig.

Alla våra volontärer har genomgått vår utbildning i sexuellt våld och bemötande. Många av våra volontärer har också egna erfarenheter av att ha utsatts för sexuella övergrepp och har kunskap i vilka konsekvenser det sexuella våldet kan få. Volontärer arbetar under tystnadslöfte, vilket innebär att det du skriver till din onlinesyster stannar hos oss.

Onlinesyster över chatt/mejl

Du och din onlinesyster har kontakt via mejl eller chatt en timme i veckan under tre till som längst sex månader.

Du har möjlighet att vara anonym i din kontakt om du vill. Om du vill vara helt anonym behöver du tänka på att inte ha en mejladress där ditt namn framgår och därmed kan kopplas till dig.

För dig som är från 13 år, oavsett könsidentitet.

Onlinesyster över video

Du och din onlinesyster har kontakt 45 minuter i veckan i upp till 12 samtal.

För dig som är från 18 år, oavsett könsidentitet.

Ansök om en onlinesyster

Fyll i formuläret för intresseanmälan, så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt.

Kontakta oss om du har några frågor

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på mejl onlinesyster@storasyster.org.

Vill du ha stöd på ett annat språk?

Vi har onlinesystrar som är flerspråkiga och har därför möjlighet att erbjuda stöd på flera språk. Mejla oss för mer information.