Politikersamtal

Storasysters generalsekreterare i samtal med Magdalena Andersson (S)

Igår träffade Storasysters generalsekreterare Cecilia Bödker Pedersen Magdalena Andersson (S) för att prata om arbetet för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld

Under samtalet med Magdalena Andersson (S) lyfe Storasysters generalsekreterare Cecilia våra prioriterade frågor för politisk påverkan: en hållbar finansiering, bättre vård och stöd för utsatta och en förbättrad rättsprocess.

Cecilia tog upp behovet av vård och stöd i både akut och icke-akut skede för vår målgrupp och ställde frågor till Magdalena vad de vill göra för att skapa förändring. Varför finns det bara en akutmottagning för våldtagna i Sverige? En fråga som ingen verkar ha svar på. Cecilia lyfte även behovet av stöd hos anhöriga till någon som har blivit utsatt för sexuellt våld – där vi i vårt anhörigstöd har ett stort tryck och stödet är mycket uppskattat. 

Magdalena Andersson lyfte att de vill erbjuda organisationer som möter utsatta en långsiktig finansiering. Hon lyfte även vikten av samtyckeslagstiftning och en samtyckeskultur. Magdalena var även tydlig med att polisens arbete med sexualbrott måste förbättras. Hon nämnde att det behöver göras mycket mer arbete med dessa frågor. 

Varmt tack Magdalena för att vi fick komma på besök! Vi ser fram emot att ha en fortsatt dialog framöver! 

 

Opinionsbildning

För att nå vår vision om ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld arbetar vi kunskapshöjande genom både prevention och opinionsbildning.

Stöd Storasyster!

Vill du eller ditt företag stödja Storasysters arbete för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld?