Aktuellt

Trygghetspriset 2020

Storasyster tilldelas Trygghetspriset 2020

Storasyster har idag tilldelats Trygghetspriset 2020 av Stockholms stad. Stockholms stads trygghetspris delas ut en gång per år för att uppmuntra goda initiativ som ökar tryggheten för stockholmarna. Priset ges till en organisation eller verksamhet i Stockholms stad som ökar invånarnas upplevelse av trygghet och minskar oron för att utsättas för brott.

– Vi är otroligt stolta över att Storasyster har tilldelats årets Trygghetspris. Tillsammans med våra 140 volontärer arbetar vi outtröttligt för att motverka sexuella övergrepp och ge stöd till de som utsatts och deras anhöriga, säger Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare för Storasyster.

Varje år har ett särskilt tema. Årets tema är våld i nära relationer och hedersrelaterat våld samt förtryck. Trygghetspriset 2020 tilldelades Storasyster och Kvinnors nätverk, en organisation som bland annat arbetar för att bekämpa hedersrelaterat stöd och förtryck och ge stöd till dess offer.

– Vi är tacksamma för att Stockholms stad uppmärksammar arbetet mot våld i nära relationer. Stockholmsenkäten 2020 visar på en ökad upplevd otrygghet hos flickor och att andelen flickor som uppger att de blivit utsatta för sexualbrott har ökat. Vi behöver därför tillsammans arbeta för att motverka sexuella övergrepp så att flickor och kvinnor inte utsätts för mäns och killars våld samt kan leva sina liv fullt ut utan att behöva känna rädsla, oro och otrygghet, säger Cecilia.

Än finns det mycket kvar att göra för att skapa ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld.

Vi har inte nått vår vision än, men tillsammans kan vi skapa förändring.

– Tack vare det här priset och det stöd vi får från privatpersoner, företag och bidragsgivare kan vi fortsätta hjälpa personer som utsatts och arbeta kunskapshöjande för att motverka sexuella övergrepp, säger Cecilia.

För frågor kontakta

Cecilia Bödker Pedersen Storasyster

Cecilia Bödker Pedersen

076 634 34 36