Storasyster fyller 10 år!

Vill du uppmärksamma Storasyster med en födelsedagspresent? Skänk en gåva som går oavkortat till att stötta personer som utsatts för sexuella övergrepp.

Storasyster 10 år

 

Storasyster fyller tio år! I ett decennium har vi nu funnits för att ge stöd till utsatta, bevaka deras rättigheter och göra deras röster hörda i samhällsdebatten.

Det är lätt att bli både nedslagen och berörd när vi tänker på alla tiotusentals personer vi mött och gett stöd till under dessa år. Nedslagen över att vi dag efter dag, år efter år ser hur utbrett det sexuella våldet är i samhället. Nedslagen över att det går så långsamt framåt och att det fortfarande är svårt för vår målgrupp att få såväl juridisk upprättelse som kvalificerad vård och stöd efter utsatthet. Berörd av den styrka våra stödsökande visar när de kontaktar oss och delar sina berättelser.

Jag är otroligt stolt över Storasyster. Det har varit en fantastisk resa sedan jag kom in i organisationen för åtta år sedan. Jag har fått se Storasyster växa från en liten volontär organisation till det vi är idag – Sveriges största stödorganisation för den som blivit utsatt för sexuellt våld.

Våra framgångsfaktorer har varit vår tydliga feministiska värdegrund, att vi alltid har målgruppens behov och rättigheter i fokus och att vi aldrig avviker från vårt grunduppdrag. Storasyster grundades för att fylla ett tydligt glapp i samhället, och det glappet har vi fortsatt att fylla under dessa tio år. Och vi kommer att fortsätta till den dag vi nått vår vision – ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld!

Jag vill ge mitt allra varmaste tack till alla anställda, volontärer, förtroendevalda, samarbetspartners och sponsorer som varit en del av Storasysters första tio år. Vi har byggt en livsviktig verksamhet tillsammans. Nu ser jag fram emot de kommande tio!

– Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare Storasyster

 

Storasysters utveckling genom åren

Grattishälsningar till Storasyster

Varmt tack för ert stöd!