Volontärarbete inom Storasyster

Vill du finnas där för personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp och behöver någon att prata med? Nu är rekryteringen öppen inför höstens utbildning.

Att vara volontär i Storasyster är en möjlighet att vara ett värdefullt stöd för utsatta personer och göra verklig skillnad i deras liv. Som volontär kan du bemanna vår chattjour, bli onlinesyster eller engagera dig som kommunikatör.

Som volontär får du också gärna delta vid evenemang, demonstrationer och manifestationer som arrangeras av Storasyster. 

Som volontär hos Storasyster är du ett medmänskligt stöd för de personer som söker sig till oss. Det innebär att du inte behöver ha någon speciell utbildning – förutom den du genomgår hos oss – och att stödet vi ger inte är terapeutiskt. Du finns där för att lyssna, stötta och hjälpa stödsökande. 

Uppdraget sker helt digitalt och vi välkomnar volontärer från hela landet. Uppdraget är ideellt vilket innebär att du inte får betalt.

 

Är du intresserad av att bli volontär, men vill veta mer?

Då är du varmt välkommen på vår digitala informationsträff 24 september, 18:00. Under en timme får du träffa våra volontärsamordnare, lära dig mer om volontärskapet och vad det innebär. Du har även möjlighet att ställa frågor.

Bli volontär

Lediga uppdrag

Just nu söker vi volontärer till vårt onlinestöd.

Volontäruppdrag

Bemanna chatten

Chattjour

Ansvara för våra sociala medier

Kommunikatör

Längre kontakt med stödsökande

Onlinesyster chatt/mejl

Längre kontakt med stödsökande

Onlinesyster video

Onlinesyster på Storasyster

Intervju med Veronica

”Jag får vara stöd till någon som kanske aldrig någonsin pratat eller kommer prata med någon annan om sin situation. Det är ovärderligt”, säger Veronica.

Onlinesyster på Storasyster

Intervju med Erika

”Som volontär hos Storasyster har det framförallt varit väldigt fint att få vara den personen som någon anförtror sig hos”, säger Erika.

Kontakta oss så berättar vi mer

Sofia Andersson Storasyster

Sofia Andersson

070 483 17 73