Intervju med Veronica – volontär på Storasyster

Att vara volontär hos Storasyster

Veronica, är en av våra volontärer som gör Storasysters arbete möjligt. Vi har fått intervjua Veronica för att höra mer kring hennes engagemang hos Storasyster.

Jag får vara stöd till någon som kanske aldrig någonsin pratat eller kommer prata med någon annan om sin situation. Det är ovärderligt.  Veronica, Onlinesyster

Veronica, Onlinesyster på Storasyster

Veronica är Onlinesyster på Storasyster, och ger därmed stöd online under en längre period till personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp. Ibland hjälper Veronica även till i Storasysters öppna chatt.

Att bli volontär på Storasyster var för Veronica självklart.

– I mitt dagliga arbete stöter jag på liknande situationer och kände att Storasyster är en organisation jag kan stå för och jag är gärna en del av organisationens fantastiska arbete. Jag ville bidra genom att vara en hjälpande hand.

Som volontär på Storasyster får man enligt Veronica upp ögonen för problem som annars inte pratas om, men också för hur man kan hjälpa till för att skapa förändring.

– När jag tänker på hur det är att vara volontär hos Storasyster kommer ord som givande, tankeställare, fint till mig. Man blir medveten om problem som det inte pratas om och får sig därför många tankeställare, dels om hur man kan/vill hjälpa till, men också hur vi behöver prata mer om dessa problem. Storasyster är en omhändertagande, empatisk och utbildande organisation att ha bakom sin rygg. Man känner sig trygg.

Att vara volontär hos Storasyster innebär för Veronica en möjlighet att vara stöd till personer som blivit utsatta, men som volontär för hon även ny kunskap.  

– Genom mitt engagemang i Storasyster får jag kunskap, jag får veta mer om hur det ser ut i landet, om hur ungdomar, men också vuxna, mår och vad de går igenom. Jag får upp mina ögon för saker som är viktiga. Jag får vara stöd till någon som kanske aldrig någonsin pratat eller kommer prata med någon annan om sin situation. Det är ovärderligt.

Alla volontärer på Storasyster deltar i en obligatorisk utbildning innan de påbörjar sitt volontärskap. Sedan får de fortbildningar och handledningar för att få kontinuerligt stöd.

– Utbildningarna och fortbildningar har gett mig mycket. De är strukturerade på ett bra sätt och man behöver aldrig vara rädd för att ställa frågor. Dessutom känner jag mig alltid mycket rikare på information och kunskap.

Avslutningsvis frågade vi Veronica om hon skulle rekommendera andra att bli volontär hos Storasyster, hon svarade:

– Alla dagar i veckan. Prova, du kommer inte att ångra dig!

Veronica, är en av våra volontärer som gör Storasysters arbete möjligt. Tack vare våra volontärer har vi möjlighet att ge stöd till fler personer som utsatts för sexuella övergrepp och arbeta kunskapshöjande för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld.

Bli volontär

Vill du också bli volontär hos Storasyster?

Just nu söker vi efter fler volontärer till vårt onlinestöd och kommunikatörsnätverk!