Volontärutbildning

Ansök till vårens volontärutbildning hos Storasyster

Vill du finnas där för personer som blivit utsatta för sexuella övergrepp och behöver någon att prata med? Då är kanske du en av Storasysters nya volontärer.

Engagera dig i något som verkligen gör skillnad. Under 2023 har Storasysters volontärer tagit emot 3 410 samtal och funnits där för personer som annars inte skulle haft någon att vända sig till. Nu behöver vi ännu fler volontärer för att kunna fortsätta ge stöd åt alla som behöver en trygg medmänniska.

Är du intresserad av att bli volontär hos Storasyster? Ansök till vårens volontärutbildning –anmälan är öppen fram till 31 mars (intervjuer sker löpande). Utbildningen består av en digital utbildningshelg den 20-21 april, samt inspelade föreläsningar du tar del av på egen hand.

 

Vad innebär det att vara volontär?

Som volontär hos Storasyster är du ett medmänskligt stöd för de personer som söker sig till oss – det kan vara personer som själv blivit utsatta för sexuella övergrepp och deras anhöriga. Det innebär att du finns där för att lyssna, stötta och hjälpa stödsökande. Du behöver inte ha någon speciell utbildning eller tidigare erfarenheter av volontärt arbete – utan deltar i en tvådagars utbildning genom Storasyster. Uppdraget är helt digitalt och vi välkomnar volontärer från hela landet. Storasysters volontärskap är ideellt vilket innebär att du inte får betalt. Du måste vara över 20 år.

Jag fick otroligt bra stöd och hjälp. Det kändes verkligen som att man blev lyssnad på, utan att alls bli dömd. – Stödsökande, chatten 2021

Vill du vara volontär hos Storasyster?

Du hittar all information och ansökan här.