Här är juryn till priset Årets Storasyster 2023!

Storasyster har i år instiftat priset Årets Storasyster för att lyfta arbetet för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld. Nedan presenteras juryn!

För att uppmärksamma och hylla en person eller organisation som utfört viktiga gärningar för personer som utsatts för sexuellt våld har Storasyster i år instiftat priset Årets Storasyster. 

Juryn i år består av starka namn med bred kompetens. Juryns arbete leds av Storasysters generalsekreterare Cecilia Bödker Pedersen. 

– Priset är en möjlighet för oss att årligen uppmärksamma en individ eller aktör som verkligen gör skillnad i arbetet för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld. Jag tror det finns en viktig styrka i att lyfta de individer som dagligen arbetar, i rampljuset eller i kulisserna, för att förbättra situationen för personer som är eller har blivit utsatta. Förhoppningsvis kan pristagaren också inspirera andra att gå med oss i kampen mot sexuellt våld, säger Cecilia Bödker Pedersen generalsekreterare Storasyster. 

De som sitter i juryn är:

  • Lena Endre, skådespelare, manusförfattare och producent.
  • Azra Osmancevic, Vice President Operations Nordics på Viaplay Group och medgrundare av legal tech-startupen Justic. 
  • Tanvir Mansur,  journalist och krönikör. 
  • Cecilia Berger, specialist i obstetrik och gynekologi och arbetar som biträdande överläkare på Kvinnokliniken, Södersjukhuset. 
  • Elcim Yilmaz,  Superturken, superkommunikatören, heltidsmamman och egenföretagaren. Arbetar på Hipe Agency. 
  • Max Bergander, värdegrunds- och hållbarhetsansvarig i AIK Fotboll. 

– För att uppnå Storasysters vision, som jag själv delar, om ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld behöver vi hjälpas åt att synliggöra framstående individer eller organisationer som agerar som förebilder och inspirationskällor, och som kan inspirera andra att också engagera sig och göra en positiv skillnad i kampen mot våld i nära relationer. Genom att delta i juryarbetet får jag möjlighet att, tillsammans med Storasyster och övriga jurymedlemmar, säkerställa att de som har visat ett särskilt engagemang och medkänsla i frågan belönas för sina ansträngningar,  säger Azra Osmancevic. 

– Först och främst är det en ära att bli tillfrågad att få vara med i juryn, men syftet att lyfta fram en människa, en samhällshjälte, är en än större ära. Och inte minst otroligt viktigt. En person som inspirerar andra att göra samma sak. Samhället behöver fler positiva förebilder, säger Max Bergander. 

Allmänheten kan nominera personer eller organisationer till priset Årets Storasyster senast idag, torsdagen den 31 augusti. Vinnaren presenteras under Storasysters gala i samband med Metoo-dagen den 16 oktober. 

 

Årets Storasyster jury