Lediga tjänster

Är du vår nya kommunikatör med pressansvar?

Vill du stärka vårt team inom påverkan och kommunikation? Vi söker dig som kan bidra till ett operativt och proaktivt pressarbete samt producera påverkansinnehåll.

Storasyster är med våra 140 volontärer Sveriges största stödorganisation för den som utsatts för sexuella övergrepp. Vi har årligen över 5 000 stödsamtal med personer som annars inte skulle haft någon att vända sig till. Vi tar emot alla oavsett könsidentitet från 13 år och uppåt som utsatts för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Vi erbjuder även stöd till anhöriga. Storasyster har hela Sverige som upptagningsområde och arbetar aktivt för att motverka sexuellt våld genom stödjande och kunskapshöjande insatser.

Beskrivning

Storasysters arbete bedrivs genom två verksamhetsgrenar: Stöd och Påverkan. I vårt stödjande arbete möter vi målgruppen direkt, och i vårt påverkansarbete arbetar vi opinionsbildande och med politiskt påverkansarbete för att förbättra situationen för vår målgrupp och för att Sverige ska stå rustat att möta målgruppens behov.

I rollen som kommunikatör med pressansvar tillhör du verksamhetsgren Påverkan, där du arbetar nära generalsekreterare och sakkunnig. Du rapporterar direkt till generalsekreterare.

Du har ett stort fokus på det proaktiva löpande mediearbetet för att sätta bilden av Storasyster genom vårt opinionsbildande arbete i relevanta kanaler, samt hanterar det reaktiva.

Vi erbjuder dig ett arbete med stort eget ansvar i en miljö som befinner sig i utveckling med engagerade kollegor med stort samhällsintresse. Tjänsten är placerad på Storasysters kansli i Sickla.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör med pressansvar ansvarar du för att bidra till ett operativt och proaktivt pressarbete samt har huvudansvaret för produktion av påverkansinnehåll i sociala medier och på hemsida. I arbetet ingår att genom proaktiva, planerade och operativa medieaktiviteter öka kunskapen om sexuellt våld samt Storasysters synlighet och närvaro i samhällsdebatten genom pressmeddelanden, debattartiklar och nyhetsbrev.

I arbetsuppgifterna som kommunikatör med pressansvar ingår operativt och planerat pressarbete i form av mediekontakter, bedömningar, planering och underlag inför intervjuer, presentationer och debatter samt för området nödvändig omvärldsbevakning.

Du samordnar även Storasysters politikerkontakter och stöttar tillsammans med sakkunnig generalsekreterare i Storasysters politiska påverkansarbete.

I rollen ingår även att sammanställa och formge Storasysters Verksamhetsberättelse/effektrapport samt Årsrapport.

Kvalifikationer

Vi tror att du:

  • Har relevant utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande
  • Har erfarenhet av mediebearbetning och medierelationer
  • Har erfarenhet av politiskt påverkansarbete
  • Är en skicklig skribent med förmåga att på kort tid skapa målgruppsanpassad kommunikation i form av tex debattartiklar, uttalanden, pressmeddelanden och inlägg i sociala medier
  • Har digital kompetens och erfarenhet av opinionsbildning i sociala medier
  • Har vana av att arbeta med formgivning i InDesign och Photoshop
  • Har intresse och erfarenhet av arbete med jämställdhetsfrågor, mäns våld mot kvinnor, sexuellt våld och svensk politik

Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och är prestigelös i ditt arbete. Du har också förståelse för civilsamhällets förutsättningar och är öppen för att hjälpa till där det behövs inom organisationen. Du är snabb, bra på att sälja in nyheter och gillar att arbeta i förändring. Du har förmåga att se helheten, tänker utanför ramarna och trivs med att arbeta målstyrt. Du har mycket god förmåga att hantera ett tidvis högt arbetstempo i en händelsestyrd verksamhet. Du är en modig och kreativ person med gott omdöme och ett aktivt självledarskap. Du har en stor lojalitet med Storasysters uppdrag och värdegrund och en god förmåga att möta andra människor med respekt.

Storasyster välkomnar olikheter i personalgruppen och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Villkor

Tjänsten är en fri visstidsanställning om 12 månader. Vid tillräcklig finansiering kommande år planerar vi för en tillsvidareanställning på denna tjänst. Heltid med tillträde 1 september 2024 eller enligt överenskommelse. Månadslön. Storasyster har kollektivavtal genom Fremia. Tjänsten finns på Storasysters kontor i Sickla.

Är du intresserad av tjänsten?