Företag

Storasyster får stöd av Stenbecks Stiftelse

Storasyster får bidrag av Stenbecks Stiftelse för att stärka upp verksamheten så att vi kan ge fler personer stöd.

Under pandemin har antalet personer som sökt stöd i Storasysters samtalsmottagning ökat kraftigt, vilket bland annat kan vara en följd av ökad utsatthet under pandemin. Stenbecks Stiftelse har beslutat att bidra med 700 000 kronor var till organisationerna Storasyster och Tjejzonen.

Genom bidraget till Storasyster kan vi stärka upp vår verksamhet, genom att anställa en heltidspsykolog, så att vi kan ge fler personer stöd.

Många organisationer inom civilsamhället har fått minskade intäkter det senaste året och haft svårt att möta den ökade efterfrågan på stöd. Därför känns det väldigt bra att kunna stötta dessa två organisationer som gör ett oerhört viktigt jobb, säger Sara Damber, verksamhetschef Stenbecks Stiftelse. 

Utöver en längre kö till vår samtalsmottagning visade vår rapport ”Det går inte att berätta för någon på riktigt” en försämring av utsattas psykiska mående under pandemin. Hälften av respondenterna uppgav att de har upplevt ökade problem med stress, ångest och nedstämdhet.

– Genom bidraget från Stenbecks Stiftelse kan vi minska kön i vår samtalsmottagning och ge fler personer möjlighet till stöd, så att de som inte har någon annanstans att vända sig ska kunna få stöd hos oss. Därför gör detta bidrag från Stenbecks Stiftelse oerhört stor skillnad för vår verksamhet och samhället i stort, säger Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare för Storasyster.

 

Stenbecks Stiftelse stöttar Storasyster och Tjejzonen med 1,4 miljoner

Vill ditt företag stödja Storasyster eller samarbeta med oss?

Ditt företag kan göra skillnad i kampen mot sexuella övergrepp.