Styrelse

Här är Storasysters nya styrelsemedlemmar

Storasyster välkomnar Carl Björkman, Azra Osmancevic, Jessica O’Mary och Kimberly Andersson som nya ledamöter till styrelsen!

Lär känna de nya styrelsemedlemmarna

Jessica O’Mary

Jessica har gedigen erfarenhet inom insamling och kommunikation. Hon har tidigare varit verksam inom den ideella sektorn samt inom universitetsvärlden i USA, och arbetar idag på Handelshögskolan i Stockholm. Jessica har ett starkt engagemang för jämlikhet och likvärdighet och har erfarenhet från flera organisationer som verkar för dessa frågor. Som styrelsemedlem hos Storasyster önskar hon bidra till att intensifiera Storasysters insamlingsarbete och bidra till en långsiktig och stabil finansiering.

Azra Osmancevic

Azra arbetar som affärsutvecklingschef på Viaplay Group och är medgrundare till legal tech-bolaget Justic, som erbjuder digitala självhjälpsverktyg till privatpersoner som är i behov av juridisk hjälp. Hon har även startat mentorskapsprogrammet Femtorship, som syftar till att stärka unga kvinnor, och har flera styrelseuppdrag. 2022 placerade sig Azra på Ledarnas topplista över Framtidens kvinnliga ledare och utsåg även till Digital Leader of the Year i Norden på Nordic Women in Tech Awards.

Carl Björkman

Carl har omfattande erfarenhet av internationella relationer och att arbeta med regeringar och organisationer runt om i världen. Han är Nordenchef på Bill & Melinda Gates Foundation och har tidigare arbetat för World Economic Forum, EU-kommissionen, Bloomberg och FN. Carl är aktiv i flera ideella organisationer och sitter i styrelsen och rådgivande kommittéer för bland annat Social Credits, garagErasmus, Think Tank Re-Define, Centro Piemontese Studi Africani (Centre for African Studies), mothers2mothers (m2m) och är jurymedlem för Plan International Swedens Flickapriset.

Kimberly Andersson

Kimberly har omfattande erfarenhet av ideellt engagemang och styrelsearbete till stöd för marginaliserade grupper, såväl i Sverige som internationellt. Hon har lång erfarenhet av arbete inom kommunikation och marknadsföring och har tidigare arbetat på bla Baylor College of Medicin, SIWI (World Water Week) och Karolinska Institutet. Kimberly kommer från USA. Som styrelsemedlem i Storasyster vill hon bidra med ökade möjligheter för Storasyster genom att nå ut till ännu fler personer som kan stödja vårt arbete.