Aller Media stöttar Storasyster

Lauramånaden 2022

I april månad går hela Aller Media samman och lyfter med sina gemensamma resurser en organisation som gör gott för kvinnor under parollen Lauramånaden. Aller Media har i år valt att lyfta fram Storasyster.

– Sexuellt våld är ett av våra största samhällsproblem och kunskapen om sexuellt våld, att det går att få stöd och att det går att må bra igen, är för låg. Därför är det fantastiskt att Aller Media genom Lauramånaden hjälper oss att nå ut och att på bred front informera om sexuellt våld. Vi hoppas att kampanjen får stor spridning så att fler sluter upp i kampen för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld , säger Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare på Storasyster. 

Storasyster kommer genom den framtagna kampanjen att lyftas i Aller Medias sociala medier och i mediehusets 23 varumärken, såväl redaktionellt som i annonsytor. Aller Media bekostar produktionen av allt kampanjmaterial och redaktionellt innehåll. Dessutom skänker Aller Media annonsytor värda en betydande summa samt ett engångsbelopp på 50 000 kr till Storasyster.

– I år bidrar Lauramånaden till att sprida kunskap om sexuellt våld till Aller Medias många följare och läsare genom reportage, kampanjfilm, sociala medier och annonser både digitalt och i print. Med våra starka kanaler och kunskap om hur man skapar relevant innehåll vill vi hjälpa Storasyster att nå till nya målgrupper med sitt viktiga budskap och få fler att stötta organisationen. Våra medarbetare är väldigt stolta och engagerade över att få vara med och bidra. Extra roligt är det att allt material i kampanjen har skapats av oss själva och vårt dotterbolag OTW, säger Jennie Knutsson, kommunikationschef på Aller Media.

Pengarna som samlas in via kampanjen går direkt till Storasysters verksamhet för att fler utsatta ska få stöd. Aller Medias ca 380 medarbetare kommer också att få möjlighet att delta vid ett utbildningstillfälle där Storasyster föreläser om hur man ska agera om man misstänker att en vän eller kollega lever i en destruktiv relation, presenterar statistik om utsatta och lyfter vanliga reaktioner under och efter utsatthet för sexuellt våld.

Om Lauramånaden

Aller Media strävar ständigt efter att ge Sveriges kvinnor ett rikare liv. Därför har vi skapat Lauramånaden: en månad dedikerad åt att stötta en organisation som förbättrar kvinnors – våra medsystrars – liv. Lauramånaden är döpt och inspirerad av Laura Aller som grundade Aller Media tillsammans med sin man Carl 1873. Under Lauramånaden går verksamheten samman och lyfter med sina gemensamma resurser en organisation som gör gott för kvinnor under parollen Lauramånaden. Rent konkret innebär stödet att Aller Media, tillsammans med den utvalda organisationen, tar fram en skräddarsydd kampanj som tas ut i, och med hjälp av, mediehusets kanaler. 

Om kampanjen

Kampanjens herofilm, kreativ idé för medverkande, bakomliggande copy- och distributionsarbete samt visuellt manér för kampanjen är skapad av OTW. Creative director för kampanjen är Siri Bergsten tillsammans med Account director Malin Lundberg Aguilera. 

Grafiskt material i form av bannerannonser och printannonser är skapade av Aller Medias AD Jens Lagemyr, baserat på Storasysters grafiska profil. 

För mer information, vänligen kontakta:

Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare Storasyster

Tel 076-634 34 36 eller cecilia@storasyster.org 

Jennie Knutsson, kommunikationschef Aller Media.

Tel 070-835 28 88 eller jennie.knutsson@aller.com

Kontakta oss så berättar vi mer

Cecilia Bödker Pedersen Storasyster

Cecilia Bödker Pedersen

076 634 34 36