Child10 Awarded Members 2022

Storasyster har fått pris som en av de främsta organisationerna i Europa mot sexuell exploatering av barn

Igår deltog Storasyster tillsammans med nio andra europeiska och svenska organisationer i en ceremoni på slottet för sitt arbete.

Igår deltog Storasyster tillsammans med nio andra europeiska och svenska organisationer i en ceremoni på slottet för sitt arbete mot människohandel och kommersiell sexuell exploatering av barn. Bakom priset står Child10 och H.M. Drottning Silvias stiftelse CATCH – Care About the Children. 

Enligt UNODC:s globala rapport om trafficking är vart tredje offer för människohandel ett barn. Människohandel rankas i dag som världens tredje mest inkomstbringande brottskategori efter droger och vapen. De organisationer som uppmärksammades och mottog pris är utsedda till Child10 Awarded Members 2022 för sitt banbrytande arbete i att motverka den kommersiella sexuella exploateringen av barn i Europa.

– I pandemins spår och med pågående krig och konflikter är samarbete och handlingskraftiga lösningar viktigare än någonsin för att stoppa handeln med barns kroppar. Organisationerna som blev årets pristagare visar att det går att stoppa utvecklingen och understryker civilsamhällets avgörande betydelse för utsatta barn, både i Sverige och inom Europa, säger Jacob Flärdh, generalsekreterare Child10.

De utsedda organisationerna har arbetat tillsammans under hela 2022 för att identifiera gemensamma utmaningar och lösningar samt driva påverkansarbete. De har även fått stöd för att utveckla sina organisationer samt erhållit en prissumma på 100.000 kronor var från H.M. Drottning Silvias stiftelse Care About the Children.

– Arbetet under det senaste året med de andra pristagarna från olika delar av Europa och Child10 har varit viktigt för att stärka och utveckla Storasysters arbete. Gårdagens prisceremoni var en höjdpunkt i detta arbete, och det var kraftfullt att få spendera dagen med de främsta europeiska aktörerna inom vår sektor. Vi är otroligt hedrade över denna utmärkelse, säger Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare Storasyster.

– Årets pristagare är alla hängivna experter i kampen mot människohandel och sexuell exploatering av barn i Europa. Det är en oerhört imponerande grupp som har arbetat tillsammans under året och vi är stolta över att få ha dem som en del av vårt nätverk, säger Therese von Blixen-Finecke, verksamhetschef CATCH.

Läs mer om Storasysters stödjande och opinionsbildande arbete på storasyster.org.

 

Child10 Awarded Members 2022:

Storasyster, Sverige

ACPE, Frankrike

ATINA, Serbien

APRAMP, Spanien

Center for Missing and Exploited Children, Kroatien

Child Focus, Belgien

Gender Alternatives Foundation, Bulgarien

Network Against Human Trafficking, Tyskland

Protect Children, Finland

Society Ključ, Slovenien

 

För mer information vänligen kontakta,

Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare Storasyster

Mail: cecilia@storasyster.org. Tel: 076 634 34 36

Johanna Wilkens, kommunikationsansvarig Child10

Mail: johanna@child10.org Tel: 079 102 36 36

Therese von Blixen-Finecke, Verksamhetschef HM Drottning Silvias Stiftelse – Care About the Children

Mail: therese.blixen@kungligastiftelser.se Tel: 0737 852 862

Om du vill komma i kontakt med oss

Saga Åkerman

Saga Åkerman (föräldraledig)

070 090 63 72